(0416) 67 39 67 info@vanweeswaalwijk.nl

Ultrasoon/laserlassen

Ultrasoon Lastechniek

ZUINIGE LASTECHNIEK

Ultrasoon lastechniek wordt steeds vaker ingezet als verbindingstechniek. Ultrasoon lastechniek is een zuinige lastechniek geschikt voor uiteenlopende producten en materialen. De lastijden zijn korter dan één seconde en bovendien is de ultrasoon lastechniek onderhoudsarm en milieuvriendelijk. Van Wees Waalwijk heeft zich inmiddels bewezen als specialist op het gebied van klant specifieke machines met ultrasoon lastechniek.

Ultrasoon laserlassen

Recair

Samenstelmachine warmtewisselaar

Met behulp van deze machine wordt een warmtewisselaar samengesteld uit twee soorten kunststofvellen. De vellen worden gesorteerd vanuit verschillende magazijnen en door middel van ultrasoon lastechniek aan elkaar gelast tot een geheel. Van Wees Waalwijk heeft de afgelopen jaren diverse ultrasoon-lasmachines voor diverse afmetingen kunststof warmtewisselaars ontwikkeld, gebouwd en geplaatst bij de firma Recair in Waalwijk.

LASERLASTECHNIEK

LASSEN IN HOGE KWALITEIT

Met laserlassen is het mogelijk om kleine en complexe componenten aan elkaar te bevestigen. Het grote voordeel van deze lastechniek is dat de lasnaad gelijkblijvend van hoge kwaliteit is, er geen toevoegmateriaal nodig is en veilig is voor het materiaal en omgeving.
Van Wees Waalwijk heeft zich inmiddels bewezen als specialist op het gebied van klant specifieke machines met ultrasoon- en laserlastechniek.

Opbouwen van een laserlasmachine

AIROPACK

LASERLASMACHINE VOOR KUNSTSTOF SPUITBUSSEN

In deze speciaal ontwikkelde machine worden verschillende kunststof spuitbusonderdelen doormiddel van laserlastechniek aan elkaar gelast. De toegepaste laserstralen zorgen plaatselijk voor een dusdanig hoge temperatuur zodat een permanente luchtdichte lasverbinding ontstaat tussen de verschillende kunststof onderdelen van de spuitbus. Tevens heeft de laserlasmachine een geavanceerde controlefunctie waardoor de kwaliteitsnorm voortdurend bewaakt wordt. Vanaf 2018 zijn er bij de firma Airopack een viertal laserlasmachines in productie die door van Wees Waalwijk zijn ontwikkeld, gebouwd en geplaatst.

Share This