(0416) 67 39 67 info@vanweeswaalwijk.nl

Ultrasoon lassen en laserlassen

Ultrasoon lassen en laserlassen zijn efficiënte lastechnieken om producten en materialen te verbinden. Ultrasoon lassen is een milieuvriendelijke techniek die weinig onderhoud vereist en korte lastijden heeft, terwijl laserlassen zorgt voor een constante hoge kwaliteit van de lasnaad zonder gebruik van toevoegmateriaal. Van Wees Waalwijk is gespecialiseerd in het ontwerpen van op maat gemaakte machines met behulp van deze lastechnieken.

Zuinige lastechniek met ultrasoon lassen

Ultrasoon lassen wordt steeds vaker ingezet als verbindingstechniek. Ultrasoon lastechniek is een zuinige lastechniek geschikt voor uiteenlopende producten en materialen. De lastijden zijn korter dan één seconde en bovendien is de ultrasoon lastechniek onderhoudsarm en milieuvriendelijk. Van Wees Waalwijk heeft zich inmiddels bewezen als specialist op het gebied van klant specifieke machines.

Ultrasoon laserlassen

Lassen in hoge kwaliteit met laserlastechniek

Met laserlassen is het mogelijk om kleine en complexe componenten aan elkaar te bevestigen. Het grote voordeel van deze lastechniek is dat de lasnaad gelijkblijvend van hoge kwaliteit is, er geen toevoegmateriaal nodig is en veilig is voor het materiaal en omgeving.
Van Wees Waalwijk heeft zich inmiddels bewezen als specialist op het gebied van klant specifieke machines met ultrasoon- en laserlastechniek.

Opbouwen van een laserlasmachine

Projecten die wij hebben uitgevoerd

RECAIR-core: SAMENSTELMACHINE WARMTEWISSELAAR

Met behulp van deze machine wordt een warmtewisselaar samengesteld uit twee soorten kunststofvellen. De vellen worden gesorteerd vanuit verschillende magazijnen en door middel van ultrasoon lastechniek aan elkaar gelast tot een geheel. Van Wees Waalwijk heeft de afgelopen jaren diverse ultrasoon-lasmachines voor diverse afmetingen kunststof warmtewisselaars ontwikkeld, gebouwd en geplaatst bij de firma Recair-core in Waalwijk.

AIROPACK: LASERLASMACHINE VOOR KUNSTSTOF SPUITBUSSEN

In deze speciaal ontwikkelde machine worden verschillende kunststof spuitbusonderdelen doormiddel van laserlastechniek aan elkaar gelast. De toegepaste laserstralen zorgen plaatselijk voor een dusdanig hoge temperatuur zodat een permanente luchtdichte lasverbinding ontstaat tussen de verschillende kunststof onderdelen van de spuitbus. Tevens heeft de laserlasmachine een geavanceerde controlefunctie waardoor de kwaliteitsnorm voortdurend bewaakt wordt. Vanaf 2018 zijn er bij de firma Airopack een viertal laserlasmachines in productie die door van Wees Waalwijk zijn ontwikkeld, gebouwd en geplaatst.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!

 

 

ONZE GEGEVENS

Emmikhovensestraat 113
5145 PB Waalwijk

Telefoon: (0416) 67 39 67
Email: info@vanweeswaalwijk.nl

Officieel zakenvriend van KWF Kankerbestrijding
Partner van de Green Deal Waalwijk
Share This
Optimized with PageSpeed Ninja