(0416) 67 39 67 info@vanweeswaalwijk.nl

Waalwijk is booming business

Rond 1900

Waalwijk is rond 1900 ‘booming business’.
De Langstraat is dan het hart van de explosief groeiende schoen- en leerindustrie in Nederland. In die omgeving voelt de smid Frans van Wees zich thuis. Als mechaniciën start hij in 1905 in Waalwijk een smederij en repareert van hij talloze machines van de grote en sterk gemechaniseerde schoen-fabrikanten, want ‘niets mag den geregelde gang van het bedrijf storen’.

Een onmisbare schakel

Frans van Wees

De werkplaats van Frans is gelegen aan de Stationsstraat in het hart van Waalwijk. Op deze markante plek zal het bedrijf zich tot ver in de 20e eeuw blijven vestigen. Gaandeweg breidt Frans van Wees zijn werkzaamheden uit. In de jaren ’20 ontwikkelt hij complete machines en apparaten voor de schoenindustrie en wordt het bedrijf een onmisbare schakel in het industriële leven van De langstraat.

Sterke modernisering

Jo van Wees

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog moderniseert zoon Jo van Wees het bedrijf in rap tempo. Er komt een grote fabriekshal en een uitgebreide showroom. Het bedrijf groeit sterk: in de jaren ’50 zijn er zo’n vijftig mensen werkzaam. En dat is nodig ook, want wie in deze jaren in Nederland ergens een schoen- of lederfabriek binnenstapt, treft vrijwel zeker een kwaliteitsmachine aan van Van Wees Waalwijk.

De koers wordt verlegd

Ad en Jan van Wees

De kleinzonen Ad en Jan van Wees weten de koers van de machinefabriek in de jaren ’70 en ’80 succesvol te verleggen. De machines van Van Wees Waalwijk vinden dan ook hun weg naar andere branches buiten de schoenindustrie. Het bedrijf verhuist in de jaren ’80 naar het industrieterrein ‘Haven’, met een grotere productieruimte en een betere bereikbaarheid.

Meedenken en maatwerk

Andries van der Werf

Van Wees Waalwijk richt zich op de toekomst als high-tech machinebouwer en constructiebedrijf. Meedenken en maatwerk zijn daarbij de sleutel-woorden, alles wordt op klantspecificatie ontwikkeld. Als Andries van der Werf in 1998 de leiding van de familie Van Wees overneemt, blijft deze traditie van kracht. Zo is het bedrijf na meer dan 100 jaar springlevend en bruisend van ambitie.

ONZE GEGEVENS

Emmikhovensestraat 113
5145 PB Waalwijk

Telefoon: (0416) 67 39 67
Email: info@vanweeswaalwijk.nl

Officieel zakenvriend van KWF Kankerbestrijding
Partner van de Green Deal Waalwijk
Share This
Optimized with PageSpeed Ninja