(0416) 67 39 67 info@vanweeswaalwijk.nl

Speciaal machinebouw: Van Wees Waalwijk is uw full service partner

Bestaat er geen standaard machine voor de handeling die u nodig heeft, dan is speciaal machinebouw de enige oplossing. Van Wees Waalwijk heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van speciaalmachines voor unieke situaties en problemen. Binnen een korte doorlooptijd verzorgen wij uw klantspecifieke speciaal machinebouw.

Speciaal machinebouw: uw gespecialiseerde partner

Automatisering van het productieproces zorgt ervoor dat er binnen uw bedrijf efficiënter gewerkt kan worden. Van Wees Waalwijk is gespecialiseerd in speciaal machinebouw. Wij hebben speciaalmachines ontworpen en geïnstalleerd voor nagenoeg alle marktsegmenten. Ook de aftersales is bij ons in goede handen. Indien nodig zorgen we voor reserveonderdelen, onderhoud, reparatie en revisie van uw speciaalmachine.

Reeds gerealiseerde speciaalmachines

Van Wees Waalwijk heeft de afgelopen jaren verscheidene klantspecifieke machines geleverd aan bedrijven in de voedingsindustrie. Zo hebben we voor Mentos en Pally Biscuits robotcellen ontwikkeld voor het verpakken van rollen snoep en biscuits. Onze speciaal machinebouw voor een bakkerij omvatte onder meer een robot die meerdere bakvormen van verschillende grootte kan oppakken. In een vloeiende beweging wipt de speciaalmachine de taarten uit de vorm op een transportband. Naast dit soort zelfstandig opererende machines, ontwikkelen we ook mobiele cobots die verschillende taken kunnen aanleren.

Perfetti van Melle

Mentos Jumborol verpakkingslijn

Voor het automatiseren van het vullen van rollen Mentos in een cadeauverpakkingskoker, heeft Van Wees Waalwijk een verpakkingslijn ontwikkeld. In de verpakkingslijn worden op hoge snelheid de Mentos rollen uit de “rollen-verpakkingsmachine” overgenomen en in kokers gevuld. Na het vullen wordt de koker voorzien van doppen, geprint en gecontroleerd. Na controle worden de kokers d.m.v. een robot in een doos gelegd en zo staat een nieuwe doos Mentos-rollen klaar voor transport naar de consument.

Pally Biscuits

Verpakkingscel rollen biscuit

In samenwerking met Pally Biscuits uit Nieuwegein ontwikkelde machinefabriek van Wees Waalwijk een verpakkingscel voor het verpakken van diverse formaten rollen zoete biscuits, hierbij wordt er gebruik gemaakt van een robot die de rollen koekjes met een hoge nauwkeurigheid in dozen plaatst.

ITM group

Sigarenboormachine

Voor de ITM-group heeft van Van Wees diverse sigarenboormachines ontwikkeld en gebouwd. De sigarenboormachine kan op hoge snelheid de sigaren voorzien van een puntig mondstuk.

Share This