(0416) 67 39 67 info@vanweeswaalwijk.nl

Ontwikkeling van geavanceerde Dyna-systemen voor Glass Repair Systems

In nauwe samenwerking met Van Wees Waalwijk heeft Glass Repair Systems (GRS) een revolutionair systeem voor autoruitreparaties ontwikkeld, het zogenaamde Dyna-systeem. Het systeem is uniek omdat het compact is en uitmuntende resultaten levert bij autoruitreparaties.

samenwerking Glass Repair Systems

Het begon allemaal toen Glass Repair Systems op zoek was naar een lokale leverancier voor een demoruitje in een stalen raam. Het eerste contact met Van Wees Waalwijk, als gevestigde naam in het Waalwijkse, werd gelegd. Het directe en efficiënte contact leidde tot een vruchtbare samenwerking.

Ontwikkeling eigen glas reparatie systeem

Het idee om een eigen versie van een glas reparatiesysteem te ontwikkelen ontstond zo’n 10 jaar geleden bij Maikel van Daelen, mede-eigenaar van Glass Repair Systems. Met zijn ervaring in autoruitreparaties wist hij waar het beter kon en hoe hij het graag zou zien. Dat was de start van de ontwikkeling van een eigen uniek glasreparatie systeem.

Met de expertise van Van Wees Waalwijk als productengineer werd dit idee omgezet in een kwaliteitsproduct. Van Wees Waalwijk dacht mee, elk detail werd zorgvuldig overwogen en de nauwe samenwerking resulteerde in een product van topkwaliteit.

Van idee naar concreet ontwerp

Tijdens deze samenwerking werden de ideeën in Maikels hoofd vertaald naar concrete ontwerpen. Engineer Joran de Jong van Van Wees Waalwijk begreep precies wat Maikel bedoelde, dacht het product verder uit en zette dit om in gedetailleerde tekeningen, waarbij functionaliteit en maakbaarheid centraal stonden.

Glass Repair Systems

De nauwe samenwerking zorgde ervoor dat beide partijen elkaar perfect aanvoelden en begrepen. Dankzij de nabijheid van Van Wees Waalwijk kon het ontwikkelproces snel en efficiënt verlopen. Regelmatig overleg en directe feedback zorgden ervoor dat het Dyna- systeem snel vorm kreeg.

“Het is fijn wanneer een engineer zoals Joran met je meekijkt en meedenkt. Zeker wanneer hij snapt welke ideeën jij in je hoofd hebt. We voelden elkaar haarfijn aan. Joran begreep steeds precies wat ik bedoelde. We hebben elkaar goed gevonden in de ontwikkeling van het Dyna- systeem.

Ook het dichtbij zitten was erg fijn. Als er weer een stap was gezet of Joran wilde nog even overleggen dan was ik met een paar minuten bij Van Wees Waalwijk en kon ik met Joran meekijken op de computer”, vertelt Maikel van Daelen enthousiast.

Engineer Joran vult aan: “Naast een stuk functionaliteit van het systeem heb ik ook steeds nagedacht over de maakbaarheid. Kunnen we dit ontwerp maken in onze eigen werkplaats. Een belangrijke voorwaarde om het systeem ook betaalbaar te houden. En natuurlijk snel te kunnen schakelen zonder afhankelijk te zijn van andere partijen.”

Een groene benadering

Het resultaat is een product dat niet alleen functioneel is maar ook duurzaam. GRS en Van Wees Waalwijk hebben zich gecommitteerd aan een groene benadering, waarbij lokale leveranciers en hoogwaardige materialen worden gebruikt om een product te creëren dat levenslang meegaat.

Het systeem, dat inmiddels in heel Europa wordt geleverd, onderscheidt zich door zijn compacte formaat en unieke mogelijkheid om onder vacuüm te injecteren en repareren. Elk detail is zorgvuldig doordacht, met de expertise en betrokkenheid van Van Wees Waalwijk als onmisbare factor.

Doorontwikkeling van product

Verschillende versies van het systeem zijn nu beschikbaar, waaronder de GRS DynaVac Pro voor gebruikers die de hoogte liever niet zelf instellen, de GRS DynaMite voor experts die de hoogte zelf willen bepalen en de jubileumeditie GRS DynaLED met ingebouwde UV-lamp.

De groene benadering loopt als rode draad door deze ontwikkelingen. Steeds wanneer er iets is vernieuwd dan is dit ook te gebruiken door de klanten die een ouder systeem hebben. Een nieuw systeem kopen is niet nodig, een upgrade van het bestaande systeem is voldoende.

Over elk detail is nagedacht

“Over elk detail van dit systeem is nagedacht. Zonder Van Wees Waalwijk was dat niet gelukt. De driepoot zorgt voor een verdeling van de druk zodat de schade zich niet verspreid. De schroefdraad van zowel de standaard als de injector is van RVS, dit zorgt voor een stabiele plaatsing van de injector. De injector zelf is voorzien van variabele plunjers zodat de gebruiker de positie van de injector superfijn kan afstellen. De afdichtingsringen, de harsen, de zuignappen, de seals; alle materialen zijn op elkaar afgestemd.”

“Van Wees Waalwijk ontwikkelde samen met ons ook de UV lamp, deze past perfect over het GRS Dyna-systeem. En zelfs de lever (hold down hendel) is waar een kunstwerkje. Perfect passend, functioneel en ook nog mooi om te zien”, aldus een trotse Margot van Daelen, mede-eigenaar Glass Repair Systems.

Engineering = samenspel

“Bij Van Wees Waalwijk snappen ze hoe een samenwerking moet zijn. Ze snappen hoe het werkt. De lijntjes zijn heel kort. Ze starten met een functioneel ontwerp maar zorgen er daarnaast ook voor dat het eindproduct er mooi uitziet. Ideeën en 3D-ontwerptekeningen worden omgezet in prototypes. Deze worden in de werkplaats getest zodat het eindproduct aan alle eisen voldoet voordat deze in productie wordt genomen. Dat geeft zekerheid en dat is heel fijn!”, sluit Maikel af.

Engineer Joran heeft het idee van de klant vertaald naar maakbaarheid, zoals hij dat zelf omschrijft. Daarbij kijkt Van Wees Waalwijk verder dan het product, er wordt bijvoorbeeld ook meegedacht over de markt. Van Wees Waalwijk heeft daarbij altijd hetzelfde doel voor ogen; een goed product ontwikkelen samen met de klant, investeren in tevreden klanten en gaan voor lange termijn relaties met de klant. Dan ontstaat het perfecte samenspel, zoals dat er ook is tussen GRS en Van Wees Waalwijk.

Betrokken bij dit project:

  • Maikel van Daelen: eigenaar Glass Repair Systems
  • Margot van Daelen: eigenaar Glass Repair Systems
  • Joran de Jong: engineer Van Wees Waalwijk
  • John Labee: sales engineer Van Wees Waalwijk
Share This
Optimized with PageSpeed Ninja