(0416) 67 39 67 info@vanweeswaalwijk.nl

Dag van de Techniek Waalwijk in helikoptervlucht

Wat een geweldige Dag van de Techniek Waalwijk 2024 hebben we achter de rug bij Van Wees Waalwijk! Onze all-round service monteurs Casper Sprangers en Ruben Schuurmans hebben de bezoekers weten te enthousiasmeren voor de wereld van techniek, en we zijn ontzettend trots op hun inzet!

𝗗𝗮𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗧𝗲𝗰𝗵𝗻𝗶𝗲𝗸 Ruben en Casper

Waarom Casper en Ruben kozen voor de techniek

Als oud bbl-ers vertelden ze de bezoekers over waarom zij hebben gekozen voor werken in de techniek en wat ze het allerleukste vinden aan werken bij Van Wees Waalwijk.

Ruben Schuurmans

“Toen ik als 14 jarige jongen op school zat, wist ik eigenlijk helemaal nog niet wat ik wilde worden. Een stage bij een metaalbewerkingsbedrijf bracht daar verandering in. Ik vond dit erg leuk en mijn begeleider vertelde me dat ik wel feeling had voor de techniek. Zo besloot ik de opleiding Mechatronica te volgen; eerst niveau 3 en daarna niveau 4.

Op aanraden van een vriend ben ik bij Van Wees Waalwijk terecht gekomen. En ik werk daar nu nog steeds met veel plezier. Elke dag is anders, elk project is anders, ik heb leuke collega’s, veel vrijheid en ik houd me met zowel elektronische als mechanische zaken bezig. Die combi is wat ik het allerleukste vind.

Mijn advies aan iedereen die twijfelt of werken in de techniek iets voor hem of haar is; geniet van je stages en probeer ook vooral datgene wat je eigenlijk niet voor ogen had. Wie weet verrast het je hoe leuk je dit vindt. Werken in de techniek biedt namelijk ontzettend veel mogelijkheden en staat nooit stil.”

Casper Sprangers

“Waarom techniek? Tja dat heb ik eigenlijk van thuis uit meegekregen. Mijn vader is elektricien en ik leerde al snel dat je veel dingen zelf kunt doen. Zo knutselde ik al van af jonge leeftijd aan kleine projecten die ik zelf bedacht en maakte. Vanuit deze interesse heb ik gekozen om te gaan werken in de techniek.

Vanuit mijn bbl-opleiding ben ik bij Van Wees Waalwijk gestart en ik werk daar nu nog steeds. Er is veel afwisseling in het werk; het ene moment bouw ik mee aan een nieuw ontwikkelde high-tech machine en het andere moment pleeg ik onderhoud bij de klant op locatie of verhelp ik een storing. Geen dag is hetzelfde. De diversiteit, de uitdagingen en het meedenken vind ik erg leuk. Bij Van Wees Waalwijk kan dat allemaal, dat maakt dat mijn toekomst in de techniek ligt.”

Hopelijk zijn velen door hen geïnspireerd om te kiezen voor een toekomst in dit dynamische vak.

Een helikopter voor elke bezoeker

Een hoogtepunt was het zien van elke bezoeker die met trots een helikopter in elkaar zette, nadat ze de benodigde onderdelen hadden verzameld bij verschillende stands. De bouwtekening kregen ze bij binnenkomst, en bij Van Wees Waalwijk konden ze zelfs een onderdeel laten printen met behulp van onze 3D-printer! De Dag van de Techniek Waalwijk was het perfecte moment om te ontdekken, mee te maken en te ervaren hoe leuk het is om in de techniek te werken. 

Helikopter dag van techniek

Techniek is de toekomst

Bij Van Wees Waalwijk weten we het natuurlijk al lang; techniek is de toekomst. Samen met 20 andere bedrijven hebben we scholieren en zij-instromers laten zien hoe veelzijdig werken in de techniek is en hoeveel mogelijkheden dit biedt.

Dag van de Techniek Waalwijk is een initiatief van Gemeente Waalwijk en Midpoint Brabant.

En we kunnen nu al zeggen dat we er volgend jaar weer bij zijn!

Share This
Optimized with PageSpeed Ninja